Vet. Hek. Zeynep Tuncel

22 Mayıs 1996 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul eğitimini Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları’nda tamamladı. İlkokul eğitimi esnasında satranç turnuvalarına katılarak çeşitli madalyalar kazandı. İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimini Kırkkonaklar Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra 2014 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni kazandı. Lisans eğitimi esnasında klinik tecrübe kazanmak adına Ankara’da özel kliniklerde staj deneyimi yaşadı. Mesleki zorunlu stajını Almanya’da Stiftung Tierarztliche Hochschule Hannover’de Viroloji laboratuvarında tamamladı. Stajı esnasında kabakulak (mumps) virüsü hakkında çeşitli çalışmalar yapmıştır. Lisans eğitimi sırasında IVSA - Ankara’da organizasyon komitesi içerisinde yer aldı ve "Evcil Hayvanlarda İstismar ve İhmal" çalıştayının düzenlenmesinde görev aldı. Lisans eğitimi esnasında özel bir yabancı dil kursunu başarı ile tamamlayarak "Upper İntermediate" seviyesinde uluslararası geçerlilikte ingilizce sertifikası almıştır. Lisans eğitimi esnasında katıldığı "İnsanlarda İlk Yardım" çalıştayını başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Fakültedeki lisans eğitiminin ardından 2020 yılının Şubat ayında veteriner hekim ünvanıyla mezun oldu. Mesleki alanda çeşitli kongre ve seminerlere katılmaktadır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir. Başta ortopedi olmak üzere veteriner cerrahi alanına ilgi duymaktadır. Lise yıllarından itibaren çalmaya başladığı keman enstrümanına hala devam etmektedir.