Beren Koç

1989 yılında Ankara'da doğdu. Lise hayatını Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü kazandı. Üniversite hayatına başladığı sene katıldığı müzik ve organizasyon topluluğu ile yaklaşık 8 yıl boyunca çeşitli festival, konser ve organizasyonlarda kulis, hospitalizasyon ve teknik ekip yöneticiliği yapmıştır. Aynı yıllar arasında yine üniversitesinin fotoğraf kulübünün yönetim kurulunda görev almıştır. 2008 yılında AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) bünyesinde açılan Dijital Kur’u tamamlayarak sertifikasını almaya hak kazanmıştır. 2012’de katılmış olduğu bir yabancı dil kursunu başarı ile tamamlayarak ‘Upper Intermediate’ seviyesindeki uluslararası geçerlilikte İngilizce sertifikasını almıştır. 2015 yılında ise özel bir eğitim kurumunun düzenlediği kursa katılarak GMP (Good Manifacturing Practise - İyi Üretim Uygulamaları), GHP (Good Hygiene Practise - İyi Hijyen Uygulamaları) ve GLP (Good Laboratory Practise- İyi Laboratuvar Uygulamaları) sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Bunların yanında yine bölümü ile alakalı seminer ve kongrelerde konuşmacı ve katılımcı olarak yer almıştır. 2011 senesinde İstanbul Üniversitesi’nin düzenlediği İÜGEN Genetik Kongresi’ne katılım sağlamıştır. 2013 senesinde Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü eğitim görevlileri ve öğrencilerinin düzenlediği "Türleşme" başlıklı kongrede Hawaii takımadalarında yaşayan Drosophila türlerinin arasındaki farklılıkları ve türleşme mekanizmasını konu alan bir sunum yapmıştır. Mezuniyetinin ardından da kongre katılımlarını aksatmamaya gayret göstermiştir. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Biyomühendislik alanında yüksek lisansa başlamıştır. Aynı dönemde bir yarıyıl süresince özel bir kurumda Fen ve Teknoloji öğretmenliği yapmış, bir yandan da her zaman hayali olan veterinerlik konusunda mesleki bilgi ve birikimler kazanmak istediği için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan "Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü"ne kayıt yaptırmıştır. 2012 yılında evlat edindiği kedisi Paşa'yı ilk sahiplendiği günden beri götürdüğü Cat Hospital'a yaptığı staj başvurusu 2017 yılında kabul edilip, staj bitiminde önlisans diploması kendisine hastane bünyesindeki veteriner teknikerliği kadrosunu da beraberinde getirmiştir. Hayatı boyunca edindiği çeşitli mesleki ve toplumsal deneyimleri hayvan ve doğa sevgisi ile harmanlayarak çocuklarımıza ihtiyaçları olan tedavileri uygulamanın yanı sıra, aynı şekilde sevgisini ve merhametini de esirgemeden işini severek yapmakta olan Beren Koç, bir nöbetindeyken tanıştığı ve bir daha hiç ayrılmadığı hastanemizin sevimli üyesi Osman'a da annelik yapmaktadır. Cat Hospital’da yürüttüğü görevi; aldığı temel bilimler eğitiminden sonra kendisine, biyolojinin alanları olan fizyoloji, biyokimya, farmakoloji, parazitoloji, mikrobiyoloji, beslenme ve davranış gibi konularda da pratik sağlamaktadır. Özellikle davranış ve hayvan psikolojisi konusuna ilgisi olan Beren Koç, bu konuyla alakalı yayınlar ve kitaplar aracılığıyla kendini geliştirmeyi hedeflemektedir.