Vet. Hek. Süleyman Seringen

ISFM Temsilcisi

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak 1991 yılında İsviçre’de doğdu. Okul hayatının başlamasıyla ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. İlköğretim ve Lise yıllarını İzmir’de tamamladı. Üniversite eğitimi için Ankara’ya geldi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca yaz dönemlerinde Fanta Gençlik Festivali’nin Türkiye Turnesinde ve Uluslarası D- marin Klasik Müzik festivali (Bodrum)’nde süpervizör olarak görev aldı. Lisans eğitiminin 7. ve 8. sömestrını, Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile gittiği Hanover Veteriner Üniversitesi (Almanya)’nde tamamladı. Stajlarını Hanover Veteriner Üniversitesi Küçük Hayvan Kliniği ve At Kliniği’nde yaptı. Almanya süresince Hanover’de bulunan Star Event Center’ın kurulum faaliyetlerinde yardımcı personel olarak çalıştı. Üniversite mezuniyetinden sonra Work & Travel programı ile gittiği Amerika’da kısa bir süre can kurtaran olarak çalıştı. Amerika sürecinin sonrasında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı’nda doktora programına katıldı. Doktora programıyla birlikte Cat Hospital’da çalışmaya başladı. İkinci yılında askerlik görevini yerine getirmek için Cat Hospital’dan ayrıldı. Gıda Kontrol ve Hijyen Denetim göreviyle Veteriner Teğmen olarak tamamladığı askerlik süreci sonrasında tekrar çalışmak üzere Cat Hospital ailesine geri döndü. Lisans eğitimine başlamasından itibaren bir çok çalıştay, sempozyum, seminer ve kongrede katılımcı olarak bulundu. Ayrıca kurucu üyelerinden biri olduğu KEDVET’in 2019 yılında düzenlediği Uluslarası Kedi Hekimliği Kongresi’nin hazırlık sürecinde aktif rol aldı. İz Tv’de yayımlanan ‘Kedilerin Hastanesi’ ve NTV’de yayımlanan "Bi Dünya Sevgi" isimli belgesellerde üstlendiği vakalara ilişkin yaptığı açıklamalarla yer aldı. Halen öğrencisi olarak bulunduğu doktora programındaki poster ve seminer faaliyetlerinin yanı sıra başta kedi ve köpeklerde radyolojik ve ultrasonografik görüntüleme, göz hastalıkları, diş hastalıkları ve acil müdahaleyi içeren klinik uygulamalarına Cat Hospital Ailesinde devam etmektedir.