Check-up

Kediler doğaları gereği hastalıklarını saklama eğilimindedirler. Hastalandığını ve ölümün yaklaştığını hisseden özellikle yaşlı kedilerin evlerinden uzaklaştığı hikayesini birçoğunuz duymuştur. Günümüzde ise dünyada olduğu gibi ülkemizde de Veteriner Tıp oldukça ilerleme kaydetmiştir. Geçmiş yıllarda hayretle karşıladığımız 20’li yaşlar, kediler için olağan olmaya başlamıştır. Hastanemizin temel amaçlarından birisi de kedilerde hastalıkların oluşumunun önlenmesi ve erken tanısının sağlanmasıdır.

Kedilerde birçok hastalık çok belirgin bulgular vermeyebilir, hatta sinsice ilerleyebilir. Bu sebeple düzenli aralıklarla kedinizin hiçbir şikayeti olmasa bile sağlığı hakkında bilgi almalısınız. Özellikle de kedilerde sık görülen idrar yolları enfeksiyonları,karaciğer, böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, kanser gibi hastalıklarda kontrol sıklığı arttırılmalı ve daha dikkatli olunmalıdır. Kediniz için bir sağlık taraması olan CheckUp işte bu nokta da devreye girmektedir. 7 yaşını geçmiş bir kedinin yılda en az bir kez sağlık taramasındangeçmesi son derece önemlidir. Hastanemiz bu amaçla CheckUp programları hazırlanmıştır.